Horsens Fængselsmuseum løb med museernes Oscar

Horsens Fængselsmuseum er verdens bedste oplevelsesmuseum. De vandt onsdag aften i London den britiske hæderspris Museums+Heritage Award.

Horsens Fængselsmuseum vandt den britiske hæderspris i en international kategori ved Museums+Heritage Award 2016, som verdens bedste oplevelsesmuseum.

Prisen regnes som Museernes Oscar blandt museumsfolk, og Maria Berg Briese, museumsinspektør på Horsens Fængselsmuseem, siger til TV SYD, at de er ovenud lykkelige og stolte af den fornemme pris.

- Det er helt fanastastisk at vinde det, som blandt os museumsfolk går for at være Museernes Oscar, - og absolut en meget prestigefyldt pris. Det betyder, vi har gjort det godt og været gode til at formidle fængslets historie, fortæller en glad Maria Berg Briese. 

Maria Berg Briese fortæller, at begrundelsen for prisen er, at de "rører" gæster, der kommer ind på museet, og fordi de evner at formidle menneskets historier på fornem vis, og så fordi teknologien understøtter fortællingerne i udstillingerne. 

Seks museer fra hele verden kæmpede om prisen - heraf hele to fra Danmark. Ud over det vindende Horsens Fængselsmuseum, var også Formidlingscenter Kongernes Jelling indstillet, samt museer fra Australien, Holland, Belgien, Marokko.

Museums+Heritage Award 2016

Det er den tredje fornemme pris Horsens Fængelsemuseum vinder inden for det seneste halve år. 

I efteråret vandt museet Oplevelsesprisen, som er publikum, der nominerer danske museer til at formidle den bedste oplevelse. Her vandt museet blandt andet over Moesgaard Museum.

I vinteren 2015 blev det til den internationale pris: InAVtion - Den blev udelt i Amsterdam og givet for museets evne til at bruge teknologi på en overbevisende måde i deres udstillinger.