Horsens har job-succes

Horsens har succes med at få langtidsledige i job. Antallet af forsikrede langtidsledige er således halveret fra godt 500 i 2012 til ca. 250 i år.

Årsagen er blandt andet, at flere borgere tager imod tilbuddet om coaching.

- I starten havde de ledige fordomme om coaching. De troede, at de skulle sidde i rundkreds og pille sig selv i navlen. Men det er efterhånden rygtedes, at coaching rent faktisk kan føre til, at de pludselig ser deres kompetencer i helt andre sammenhænge, og så begynder der at ske noget, siger Karina Winther, der er virksomhedskonsulent i Jobberedskabet.

Hun tilføjer, at Jobberedskabet i det hele taget er blevet et sted, hvor det er helt legalt at gå ind.

Ifølge beskæftigelsesdirektør Frode Fårup er Jobberedskabet i Horsens Kommune kommet for at blive:

- Virksomhederne er klar over, at Jobberedskabet eksisterer og efterspørger selv et besøg. Vi får desuden tilbagemeldinger om, at deres behov for såvel faglært som ufaglært arbejdskraft opfyldes hurtigt og effektivt. Og så er det dejligt at opleve, at virksomhederne sjældent interesserer sig for, hvor længe de ledige har gået uden arbejde. Det væsentlige for dem er at få jobbet besat, siger Frode Fårup.

Jobberedskabet, der har vakt opsigt på landsplan, er blevet til i et samarbejde mellem Jobcenter Horsens, LO Horsens og uddannelsesinstitutionerne. Beredskabet bistår virksomhederne med at læse jobansøgningerne og udvælge ledige til samtale. Langtidsledige har første prioritet.