TV der bevæger dig

Horsens har taget middelalderfestivalen til sig

Det begyndte med et marked, som blev til Europæisk Middelalderfestival. Fra i år er det slet og ret Horsens Middelalderfestival, som begynder fredag eftermiddag.

I august 2013 blev middelalderfestival første gang holdt på FÆNGSLET med stor succes.

Horsens Middelalderfestival lægger stor vægt på, at festivalen så autentisk som muligt skal afspejle alle sider af livet i middelalderen i perioden 1350-1536.

Flere end 30 foreninger og mange hundrede frivillige er involveret i festivalen, som trækker op mod 60.000 gæster.

Festivalen åbner fredag eftermiddag med det store optog med musik, flagkastere, gøgl og masser af fantastiske middelalderdragter.

Det nye navn betyder ikke, at Horsens Middelalderfestival har skruet ned for sine ambitioner. 

- Folk kender festivalen, men vores ambition er at præsentere publikum for noget nyt hvert år. Vi står ikke stille, men har hele tiden øje på nye udviklingsmuligheder.
I år er det et udvidet område for børnefamilierne, siger Trine Obbekær, Horsens Middelalderfestival.

Festivalen byder fredag og lørdag på et  omfattende program med et internationalt islæt og optrædende, boder og musikgrupper fra hele Europa.

Middelalderfestival siden 1995

I 1992 fejrede Horsens sit 550 års købstadsjubilæum med en række arrangementer, hvor hovedattraktionen var et middelaldermarked på hovedgaden. Middelaldermarkedet foregik på en frostklar dag i november, og det blev en kæmpe succes med små 20.000 gæster.
 

Efter tre år og et par andre store arrangementer (bl.a. Europeade i 1993) blev det besluttet at Horsens skulle have sin helt egen festival. Med byens egne erfaringer fra middelaldermarkedet i 1992 faldt valget på en ny middelalderfestival.

I 1995 blev den første officielle festival afholdt med stor succes. Den blev en årlig begivenhed i midtbyen og voksede støt.


Efter 18 år havde festivalen udviklet sig til et af Europas største middelaldermarkeder. Men pladsen i midtbyen var ved at blive trang. I september 2012 besluttede et enigt Horsens Byråd bl.a. derfor at flytte middelalderfestivalen op til FÆNGSLET. 


I august 2013 blev middelalderfestivalen første gang holdt på FÆNGSLET med stor succes.

Mest sete på tvsyd.dk