Horsens Kommune flytter 1000 medarbejdere - det skal du holde øje med

Anden weekend i december er det store flyttedag i Horsens. Kommunen flytter de fleste af medarbejderne ud på en ny adresse.

Fra mandag den 12. december vil en stor del af Horsens Kommunes administration findes på en ny adresse, nemlig på Chr. M. Østergaards Vej 4, lidt udenfor centrum.

- Det er et led i en større rokade, hvor VIA University College gerne ville flytte ind på det nye campus ved trafikterminalen, og det kunne kun lykkes, hvis kommunen overtog bygningerne, fortæller kommunaldirektør Charlotte Lyrskov.

quote

Vi har gjort alt, for at planlægge flytningen sådan at borgerne mærker så lidt som muligt

Kommunaldirektør Charlotte Lyrskov

Jobcentret, Ungdomscentret og rådhuset flytter, mens Borgerservice forbliver i det gamle rådhus. De lokaler, Borgerservice skal bruge, skal nemlig renoveres og føres up-to-date, så fra 16. januar og til et stykke ind i 2024 skal Borgerservice findes i Samsøgade 3, ikke langt fra det nuværende rådhus. Læs mere her.

- Vi glæder os rigtigt meget til at tage det nye rådhus i brug. På det nye rådhus flytter vi ind i nyrenoverede, lyse, åbne og mere moderne lokaler, der giver os mulighed for at arbejde sammen på tværs af fagområder. Det er selvfølgelig en stor opgave at flytte så mange medarbejdere, cirka 1000, men vi har gjort alt, hvad vi kan, for at planlægge flytningen sådan, at borgerne kommer til at mærke så lidt som muligt til flytningen, fortæller Charlotte Lyrskov.

Alligevel opfordrer kommunaldirektøren borgerne til at lægge nøje mærke til, hvor de bliver tilsagt til, hvis de skal til møde i kommunen. Nogle af funktionerne i Borgerservice vil nemlig flytte med, og nogle af Jobcentrets funktioner bliver på Holmboes Allé 2, Norgesvej 2 og i Samsøgade.

- De første medarbejdere er på plads den 12. december, og vi regner med at alle er på plads, inden vi tager på juleferie, fortæller kommunaldirektøren.

Det snart tidligere rådhus på Rådhustorvet er købt af AP Pension og M+ Ejendomme A/S og kommer i fremtiden til at rumme Borgerservice, Horsens Bibliotek og Sund By.

Hvem var Christian M. Østergaard, som har lagt navn til den vej, hvor Horsens nye rådhus ligger?

Født i 1871. Han blev uddannet bygningsingeniør i 1899 og ansat i Horsens Kommune i år 1900 som ingeniør. Indtil sin død i 1938 nåede han at være brandinspektør, stads- og havneingeniør, rektor for Teknisk Skole Horsens og meget mere. Han var kendt som en venlig og særdeles flittig mand. Han døde af sygdom i 1938.

Kilde: Horsens Leksikon