Horsens løb tør for stemmesedler

En del vælgere fik ikke stemt, og adskillige måtte vente på at stemme på valgdagen i tirsdags, fordi man på flere valgsteder i Horsens løb tør for stemmesedler til regionsrådsvalget.

Det skriver Horsens Folkeblad i dag.

Avisen har været i kontakt med en række borgere, som måtte vente på, at flere stemmesedler blev fremskaffet ved afstemningssteder i Horsens. Det skete både i Stensballe, i Søvind og på Højvangskolen.

I Stensballe ventede nogle borgere i 30-45 minutter, andre opgav helt at stemme. En vælger fortæller til Folkebladet, at han på valgstedet i Stensballehallen fik at vide, at det da - først på aftenen - var tredje gang, man løb tør for stemmesedler.

Manglede 163 stemmer

Socialdemokraten Lone Blume, der boede sammen borgmester Jan Trøjborg ved hans død i maj 2012, er nu første suppleant til regionsrådet med 2.423 personlige stemmer. Yderligere 163 krydser ved hendes navn kunne have sikret hende en plads i regionsrådet.

- Det kan simpelthen ikke passe, at man kan løbe tør for stemmesedler. Det er da en katastrofe. Man skulle ikke tro, man kunne lave så banal en fejl i 2013. Man burde have præcis det antal stemmesedler på valgstedet, der er stemmeberettigede til, siger Lone Blume til Horsens Folkeblad.

- Jeg bliver da rigtig irriteret over fejlen. Man skal være en meget aktiv samfundsborger, hvis man skulle vende tilbage for at sætte det kryds. Hvad det ville have betydet for mig, hvis man ikke var løbet tør for stemmesedler, ved jeg selvfølgelig ikke.

Kommunalbestyrelsen har ansvaret for, at forsyningen af stemmesedler er tilstrækkelig.

- Og er der ikke det fra starten, må de jo i god tid sørge for at få flere frem, siger ministeriets valgkonsulent Nicoline Nyholm Miller. Hun har ikke før hørt om, at valgsteder er løbet tør for stemmesedler.