Horsens-politiker træner til at blive Bent Hansens afløser

35-årige Anders Kühnau (S) fra Horsens har netop overtaget posten som 1. næstformand i Region Midtjylland. Han skal øve sig på formandsposten, så han kan træde til, hvis Bent Hansen, 67 år, ikke genopstiller til regionrådsvalget næste år.

Det er en aftale fra valgnatten, der nu bliver realiseret med skiftet fra Bente Nielsen (SF) til  Anders Kühnau på posten som regionens 1. næstformand.

Bent Hansen blev valgt i 1990 som amtsborgmester i Viborg Amt, og han har siden 2007 været formand for Region Midtjylland  og Danske Regioner - og først efter nytår vil han offentliggøre, hvorvidt han genopstiller eller ej.

Bent Hansen skjuler dog  ikke, at han ser muligheder i Anders Kühnau, som nu får mulighed for at øve sig i at lede regionsrådet fra posten som 1. næstformand og stedfortræder for Bent Hansen:

- På grund af alder, på grund af indsigt og på grund af de poster, han har - så er det oplagt, at det er ham, siger Bent Hansen til TV Midtvest.

Bent Hansen vil efter nytår offentliggøre, om han  genopstiller eller ej.
Bent Hansen vil efter nytår offentliggøre, om han  genopstiller eller ej.

Anders Kühnau sidder i regionens forretningsudvalg. Han er desuden formand for Danske Regioners løn- og praksisudvalg, ligesom han sidder i byrådet i Horsens. Med alle disse poster er han politiker på fuld tid. Privat bor han i Stensballe med kone og tre børn. 

- Jeg skal ud og repræsentere regionen en gang imellem ved nogen forskellige arrangementer, og en gang imellem skal jeg lede regionrådsmøderne, siger Anders Kühnau om sin læretid.

Det er første gang, at Horsens og Hedensted, som udgør den sydøstlige del af  Region Midtjylland, har så højt placeret et medlem af regionsrådet.

Anne V. Kristensen, Venstre-kvinde fra Horsens har nu i næsten syv år været 2. næstformand i Region Midtjylland - men hun genopstiller ikke efter, at hun ved de to seneste valg som Venstres spidskandidat uden held har forsøgt at erobre formandsposten fra Socialdemokratiet og Bent Hansen.