Horsens-sejler vinder EM-sølv i Laser Radial i Barcelona

Danskeren skabte spænding om guldet helt til målstregen i sidste sejlads - til sidst slået med blot et enkelt point. Sølvet er Anne-Marie Rindoms første EM-medalje i karrieren.

Anne-Marie Rindom kan rejse hjem fra Laser Radial-EM med den sølvmedalje, som hun har ligget til gennem stort set hele stævnet i Barcelona.

Efter at have vundet VM-guld i 2015 og bronze ved både VM og OL i 2016 kan den 26-årige Horsens-sejler nu for første gang også føje en EM-medalje til samlingen.

- Jeg er bare superglad. Det er en medalje, som, jeg synes, jeg mangler. Og nu lykkedes det så. Efter en uge, hvor jeg har sejlet rigtigt godt. Især i dag (søndag, red.) havde jeg virkelig en fed følelse af at være tilbage ved mit allerbedste. Jeg havde is i maven til sidst, den fornemmelse har jeg manglet lidt i år, men nu var den her igen, sagde Anne-Marie Rindom.

Rykkede tæt på guldet
Rindom lagde stærk ud søndag ved at vinde første sejlads og dermed stort set lukke hullet op til den førende hollænder, Marit Bouwmeester, der gik i mål som ti'er.  

Dermed var pludselig blot to point mellem Rindom og Bouwmeester. Begge blev samtidig presset bagfra af græske Karachaliou, der rykkede tæt på i det samlede regnskab.

I sidste sejlads lå de tre førende et stykke nede i feltet. Rindom var indtil det afsluttende lænseben omkring ti både foran Bouwmeester - i dét moment nok til EM-guld - men på lænseren viste Bouwmeester, der er regerende verdens- og olympisk mester, sin klasse ved at hente en stribe både og gå i mål som 18'er, lige bag Rindom på 17. pladsen. Således guld til Bouwmeester og sølv til Rindom. Blot ét point efter.  

Kunne ikke have gjort mere
- Det er selvfølgelig lidt ærgerligt at være så tæt på guldet. Men omvendt, jeg kunne ikke selv have gjort mere, og når man tænker på, hvor tæt det er mellem alle de førende, så er jeg bare rigtig glad for at komme hjem med en sølvmedalje,sagde Rindom.  

Allerede om få dage drager Rindom til Japan, hvor hun både skal sejle World Cup og efterfølgende er til start ved Enoshima Olympic Week, et stævne, der afvikles på de kommende OL-baner ved Tokyo.