Horsens-skoler gør klar til ny hverdag

Efter sommerferien ser hverdagen i landets folkeskoler helt anderledes ud, når skolereformen slår igennem. Det har fået Horsens Kommune til at sende to reform-konsulenter ud i skolerne.

Samtlige skoler har sagt ja tak til et besøg, så de to reformkonsulenter ? Karen Schmidt Poulsen og Anne Krøger Pedersen ? har travlt.

Med en baggrund som henholdsvis afdelingsleder og lærer supplerer de hinanden fint. Og der er en klar hensigt med, at Horsens kommune har valgt at ansætte to konsulenter, der skal følges ad rundt på skolerne. Fire ører hører nemlig bedre end to, og for at skabe udvikling, er det vigtigt med indbyrdes sparring.

Udover et halvandet times besøg på alle skoler skal kvinderne inden sommerferien nå at danne sig et overblik over skolernes behov for rådgivning.

- Vi fornemmer en god men hektisk stemning på de skoler, vi har besøgt indtil nu. Ledelse og lærere har mange bolde i luften. De er i fuld gang med at planlægge, hvordan skoledagen skal se ud, hvordan de skal tilrettelægge den understøttende undervisning og meget mere. Men de tager godt i mod os, og vi fornemmer, at de synes, det er spændende, at vi har noget at byde ind med, siger de to.

Hvad det ?noget? helt konkret går ud på, vil der tegne sig et klart overblik over, når konsulenterne har afsluttet deres besøg. Indtil videre har de fået nogle hints om, hvad skolerne gerne vil hjælpes videre med.

De to reformkonsulenter skal udgøre et sparringsteam i to år.

I den periode forventes de at have fingeren på pulsen og blandt andet sikre videndeling skolerne imellem om de gode idéer.

- Vi har alle et fælles ansvar for at få den her reform til at fungere, men der skal samtidig være respekt for den enkelte skoles måde at håndtere den på. Hver enkelt skole skal finde sin egen model, understreger Karen Schmidt Poulsen og Anne Krøger Pedersen.