Horsens slog OB

Horsens vinder 2-1 over OB i 20. spillerunde af Superligaen.

Horsens fik en flot start på foråret, da det hjemme blev til en fortjent 2-1 sejr over sølvkandidaterne fra OB.

OB viste langtfra de takter, der skal til for at gøre sig gældende i sølvkampen. Spillet var usammenhængende imellem kæderne, og fynboernes opskrift på succes var primært lange bolde mod Henrik Toft, der generelt savnede hjælp fra midtbanen.

Tvivlsomt straffespark

Derfor var det helt i tråd med spil og chancer, at Horsens fik vendt den OB-føring, unge Bashkim Kadrii sørgede for midt i første halvleg, da han knaldede bolden op i nærmeste målhjørne.

Horsens-spillerne viste igennem hele kampen masser af energi og tempo i deres spil. Anført af Martin Retov, der fordelte spillet godt, dominerede hjemmeholdet store dele af kampen.

Der skulle dog et tvivlsomt straffespark til, før Horsens-spillerne kunne juble over forårets første superligascoring. Espen Ruud gik i ryggen på Morten Rasmussen, og straffesparket omsatte anfører Niels Lodberg sikkert til scoring.

Op på femtepladsen

Blot få minutter senere blev det 2-1, da Thomas Kortegaard sparkede et frispark ind bag en noget passiv OB-debutant i målet, Stefan Wessels.

Skulle der være faldet flere mål burde det have været til hjemmeholdet, hvor Issey Nakajima Farran havde en stor chance, da han var alene med Stefan Wessels. Men det blev ikke til flere mål.

Dermed rykker Horsens op på femtepladsen i Superligaen, mens OB tabte et vigtigt skridt i kampen om den andenplads, der giver kvalifikation til Champions League.