Horsens tester omsorgs-tv

Med ganske få tryk på fjernbetjeningen kan udvalgte borgere fra Specialvejledningen i Horsens Kommune nu se og tale med deres hjemmevejleder, modtage post, se aftaler og bruge internettet.

Horsens Kommune har nemlig indgået et samarbejde med CareTV, der har udviklet en løsning, som er en kombination af TV og de mange muligheder, som internettet tilbyder.

CareTV giver mulighed for at brugerne kan kommunikere via deres eget TV med deres støtte-kontaktperson. På den måde kan brugeren hurtigere få hjælp til eksempelvis at få læst et brev op, blive mindet om at tage sin medicin, komme i gang med træningen eller få en hurtig snak når der er behov for det.

For personalet i Specialvejledningen betyder det, at der kan flyttes tid fra kørsel over til andre opgaver, fordi man ? i visse situationer ? kan vælge at give hjælpen via brugerens TV direkte fra medarbejdernes egen arbejdscomputer.

I Horsens Kommune ser Dorthe Rask, leder af Specialvejledingen, frem til samarbejdet med CareTV. Det løber i første omgang i seks måneder fra den 1. februar og retter sig mod handicapområdet.