TV der bevæger dig

Hr. og fru Jensen er turist-attraktioner

Familien Danmark er blevet den største turistattraktion i Horsens, hvor parlamentarikere fra mange eksotiske lande lige nu står i kø for at spise middag hos en dansk familie.

Danske parcelhuse er en stor turist-attraktion.

- Indtil nu har det været en stor succes, og interessen er stor, fortæller kommunens EU-projektkoordinator, Charlotte Walkusch, til DR Østjylland.

Lige nu er 500 parlamentarikere fra Afrika, Vestindien og Stillehavsøerne samlet i den østjyske by for at diskutere fattigdom i forbindelse med det største møde under Danmarks EU-formandskab. Og selvom egnen bugner af tilbud til turister, så er det et hjemmebesøg i et dansk parcelhus, der trækker mest.

- Til at begynde med er de fleste lige lidt skeptiske. Men når vi så får fortalt dem, hvad konceptet går ud på, så synes de, det er godt. Det er ikke noget, man normalt praktiserer og tilbyder under møder af den her art, og mange undrer sig over, hvorfor en dansk familie vil give dem gratis mad. Og hvad de mon får ud af det, fortæller Charlotte Walkusch.

Hun står for forbindelsen mellem byens gæster og de godt 40 lokale familier, som indtil videre har tilbudt at åbne deres dør for fremmede.

- Vores Horsensborgere får en helt unik oplevelse ved at møde spændende mennesker fra andre lande. Og deltagerne i AVS-forsamlingen får mulighed for at opleve, hvordan det er at bo i Danmark. Så der er mange, der er interesserede i det, og jeg er sikker på, at vi får mange ud og spise i danske hjem i de kommende dage, siger Charlotte Walkusch.

Den Blandede AVS-EU Parlamentariske Forsamling er det største af møderne i Horsens i forbindelse med EU-formandskabet. 105 nationer er repræsenteret.