Hun skal høste Enhedslistens fremgang

Enhedslisten kan for første gang blive repræsenteret i byråd i Syd- og Sønderjylland ved kommunalvalget på tirsdag.

Partiet stormer frem i meningsmålingerne og står ifølge en måling, Epinion har lavet for DR Nyheder, til at få 9,3 procent af stemmerne på tirsdag. Ved kommunalvalget i 2009 fik Enhedslisten 2,3 procent af stemmerne.

Enhedslistens spidskandidat i Horsens, Betina Brorson Steufer, er blandt de kandidater, der har chance for at blive valgt. Hun arbejder til dagligt som socialrådgiver i fagforeningen 3F Horsens og Omegn.

Har gjort mit bedste

Hun går blandt andet til valg på, at Horsens Kommune får en kommunal ombudsmand, der også omfatter en whistleblower-funktion, som kommunalt ansatte kan henvende sig med kritik af deres arbejdsvilkår, den kommunale service overfor borgere, mulige lovovertrædelser eller tvivlsomme interne restriktioner i den kommunale sagsbehandling.

Enhedslisten kommer formentlig til at hente en stor del af fremgangen fra SF.

Partiet fik sit bedste kommunalvalg nogensinde i 2009 med 14,5 procent af stemmerne. Nu står SF til 5,5 procent, hvis man skal tro den seneste meningsmåling.

Det er første gang Betina Brorson Steufer stiller op til byrådet.

- Jeg glæder mig til at få dommen på tirsdag. I valgkampen har jeg forsøgt at yde mit bedste, og mere kan jeg ikke gøre. Nu er det optil vælgerne, siger hun.