Hunderøveri: Væltede ejer omkuld og løb med 9 uger gamle Oswald

En ni uger gammel sort og brun yorkshire terrier blev mandag aften frarøvet sin ejer i Lunden midt i Horsens.

Oswald, der er en ni uger gammel sort og brun yorkshire terrier, blev mandag aften stjålet fra sin unge kvindelige ejer i Lunden midt i Horsens.

Den unge kvinde kom kort efter klokken 18 gående med den lille hundehvalp, da en mand kom løbende bagfra, puffede hende omkuld, og stak af med Oswald i favnen. 

Den omtumlede ejer slog straks alarm til politiet, som hun har givet denne beskrivelse af manden, der løb med Oswald: 

Oswald vejer 1.100 gram og er 9 uger gammel.
Oswald vejer 1.100 gram og er 9 uger gammel.
Foto: Katrine Loft

Formodentlig 25-35 år, 180-185 centimeter høj. Han var iført lyse blå jeans med lidt vidde og lys grå hættetrøje med hætten over hovedet og havde hvide sko på.
 
Hun har ikke set hans ansigt, da hun kun så ryggen af manden med lille Oswald i favnen.

Oswald gik uden snor og har ikke halsbånd på. Han er chipmærket.

- Vi har endnu ikke fået nogen henvendelser fra vidner. Vi har heller ikke nogen fornemmelse for baggrunden for røveriet, som det jo er, når hundens ejer bliver skubbet omkuld. Hundehvalpe er dog kostbare og kan koste adskillige tusinde kroner, siger vagtchef Jørn Bystrup, Sydøstjyllands Politi, tirsdag morgen til TV SYD.

Tirsdag middag har politiet ikke fået henvendelser fra vidner.

 - Gerningsmanden løb fra stedet ad et stisystem mod Østergade, som er et ældre villakvarter. Vi hører gerne fra folk, der mandag aften ved 18-tiden har set en mand, som svarer til beskrivelsen af røveren, siger Jens Møller, der er politikommissær ved Efterforskningscenter Nord, til TV SYD.

Har du oplysninger i sagen, kan politiet kontaktes på 114. 

Tirsdag eftermiddag fortæller Katrine Loft, der ejer Oswalds mor, til TV SYD, at hvis man har fortrudt, at man har taget Oswald eller har fundet ham, så kan han afleveres på hendes terrasse, uden der bliver stillet spørgsmål. Hun bor på Rødtjørnen 18c, 8700 Horsens. Hun fortæller også, at man kan aflevere Oswald ved hvilken som helst dyrlæge, så afhenter hun ham.