Hver tredje kandidat i Horsens er på Twitter

Det sociale medie Twitter indtager en stadig mere central rolle i valgkampen. Hver tredje kandidat til byrådet i Horsens er nu på Twitter.

To uger før valget er 34 ud af 112 kandidater i Horsens på Twitter. Dermed er kandidaterne i Horsens løbet fra de øvrige kommuner i Syd- og Sønderjylland, når det handler om at føre valgkamp på det, der er af mange danskere stadig opleves som et nyt socialt medie.

I gennemsnit er ca. 1 ud af 8 kandidater i Syd- og Sydjylland på Twitter. Der er stor forskel på hvor aktive kandidaterne er, og tallet dækker ligeledes over store lokale forskelle.

Kandidaterne i Vejle og Fredericia er således også flittige brugere af Twitter, mens Jesper Krarup fra Dansk Folkeparti er ene mand om at stjæle al opmærksomheden på Twitter i Tønder.

En række syd- og sønderjyske medier er i forbindelse med valget gået sammen om den fælles Twitter-profil @kvsyd. Medierne følger her i alt mere end 200 lokale kandidater.

Horsensianerne kan allerede mandag få glæde af deres mange Twitter-profiler, når TV SYD sender en times valgdebat fra Sandbjerghus i Søvind. Her kan alle, der ikke har mulighed for at møde op som publikum nemlig stille spørgsmål og kommentere debatten direkte under udsendelsen via Twitter #kvsyd og #horsenspol

Du kan se den livlige valgdebat fra Twitter #horsenspol øverst til højre på siden her.

 

Fakta