Hvis du sjusker med affaldet, la’r vi spanden stå

De fleste sorterer fint, men for mange laver fejl. Nu er det slut med tålmodigheden: Skraldemændene lader din spand stå, hvis du sjusker.

Først kører Horsens kommune dog en kampagne, der skal lære borgerne, hvordan de skal sortere affaldet derhjemme. Kommunen erkender, at den ikke har været god nok til at lære alle borgere at sortere, siger Anne Dorthe Christensen fra Affald og Trafik.

- Skraldemændene har indtil nu ”set gennem fingre med begynderfejlene”. Men de anlæg, der sorterer og sender affaldet videre til genanvendelse, stiller krav til os om kvaliteten af affaldet. På den måde kan vi sikre en høj genanvendelse. Derfor vil skraldemændene fremover undlade at afhente snavset og forkert sorteret affald, siger Anne Dorthe Christensen.

Folk smider typisk mælkekartoner og pizzabakker i papirbeholderen og urtepotter og blød plastik som eksempelvis bæreposer i emballagebeholderen i stedet for i beholderen til restaffald.

I andre tilfælde er dåser, bøtter og glas ikke gjort rene. Og det vil også betyde, at skraldemændene lader spanden stå.

Anne Dorthe Christensen tilføjer, at selvom det kan virke urimeligt for den enkelte, at man ikke kan få tømt sin beholder på grund af en lille fejlsortering, så er det nødvendigt, da det samlet for hele kommunen bliver til ganske mange fejlsorteringer.

Horsens Kommune har lavet mobil-app