Indsat gik til angreb på fængselsbetjente

En 29-årig indsat i den særligt sikrede afdeling i Enner Mark Fængsel (tidligere Statsfængslet Østjylland) gik til angreb på fængselsbetjente efter en kropsvisitering.

Den indsatte angreb fængselsbetjenten med knytnæveslag i cellen. Han var voldsomt ophidset over en obligatorisk personundersøgelse.

Betjenten blev ramt af to slag i hovedet og mister balancen. Den indsatte forsøger herefter at angribe andre fængselsbetjente, som dog får han pacificeret efter voldsom tumult.

Den 29-årige er indsat i det særligt sikrede afsnit på fængslet, hvor personundersøgelser er dagligdag.

Efter undersøgelsen håner og truer den 29-årig personalet. Han siger bl.a., at han vil slå betjenten, der foretog undersøgelsen, ihjel, når han bliver løsladt.

Efter overfaldet og den efterfølgende magtanvendelse må to fængselsbetjente på skadestuen med blandt andet en forstuvet ankel og skader på en arm.

Den 29-årige sidder nu isoleret i fængslet. Sagen er overdraget til Sydøstjyllands Politi, som overvejer, om der skal ske fremstilling for en dommer.

- Men han sidder jo meget godt, hvor han er, siger vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen, leder af Efterforskning Nord, til TV SYD. Vi er gået i gang med at undersøge sagen.

Den indsatte forventes at blive sigtet for trusler på livet foruden vold mod tjenestemand.