TV der bevæger dig

Internationale våbenhandlere gik i politiets fælde på Ejer Bavnehøj

Politiet lokkede internationale våbenhandlere i en fælde på en rasteplads. Nu er to udenlandske mænd tiltalt for at have forsøgt at købe 83 fuldautomatiske våben.

Yderligere to mænd og en kvinde er tiltalt for at skulle hente våbnene i Danmark og fragte dem videre til Sverige.

Lidt over middag lørdag den 9. november sidste år sad to politifolk i en varevogn på rastepladsen Ejer Bavnehøj Vest og udgav sig som våbensælgere.

Det skete som kulminationen på en omfattende international efterforskning med deltagelse af Særlig Efterforskning Vest, svensk politi og Homeland Security Investigations i USA.

- Det er mig bekendt en af de største sager om våbenkøb på nettet i Danmark, og der er efter vores opfattelse tale om et meget organiseret, internationalt netværk af kriminelle, som har forsøgt at skaffe mange og farlige våben til kriminelle miljøer. De har opereret via Dark Web, via krypterede kommunikationstjenester og under et falsk alias, forklarer anklager i Særlig Efterforskning Vest, Signe Gråkjær i en pressemeddelelse fra politiet.

"Dark Web", det såkaldt mørke net, er en krypteret del på internettet, som en del kriminelle benytter sig af.
 
Anklagemyndigheden har tiltalt alle fem for overtrædelse af straffelovens paragraf 192a ved at have forsøgt at anskaffe sig skydevåben og ammunition under særligt skærpende omstændigheder. Strafferammen for overtrædelse af § 192a er otte års fængsel. For de to bagmænd er der påstand om, at retten skal anvende § 88, der kan forhøje strafferammen med fængsel indtil 12 år. 

Alle fem tiltalte nægter sig skyldige,
 
Det forventes, at der falder dom den 15. december 2020. Sagen starter den 6. november 2020 ved Retten i Horsens, og der er afsat 12 retsdage.  

Særlig Efterforskning Vest

Særlig Efterforskning Vest bekæmper den særligt alvorlige og grænseoverskridende kriminalitet vest for Storebælt og arbejder derfor på tværs af alle de vestdanske politikredse.

Efterforskningsenheden hører organisatorisk hjemme under Østjyllands Politi.
 

Særlig Efterforskning Vest skal bekæmpe den særligt alvorlige og grænseoverskridende kriminalitet vest for Storebælt og arbejder derfor på tværs af alle de vestdanske politikredse.

Efterforskningsenheden hører organisatorisk under Østjyllands Politi.

Retten i Horsens har i dag bestemt, at de fem tiltalte skal være varetægtsfængslet frem til dom. 

 

Mest sete på tvsyd.dk