IT-chef på golftur

En IT-chef fra Horsens Kommune deltog sidste år i en middag med golf hos et privat firma, da der skulle drøftes udlicitering. Det er bestikkelse, mener professor i forvaltningsret.

Golf og frokost med samarbejdspartnerne. Det lyder måske harmløst, men det er det ikke, når kommunale topchefer er involverede. Alligevel er det netop, hvad firmaet KMD har tilbudt topchefer og borgmestre, når der skulle drøftes forretning. KMD leverer blandt andet IT-løsninger til mange af landets kommuner. Sidste år deltog en IT-chef fra Horsens Kommune i en sådan golf-middag.

Udlicitering af eksempelvis kommunale IT-opgaver skal i udbud, og derfor vurderer professor i forvaltningsret fra Aalborg Universitet, Sten Bønsing, ikke, at frokost med golf kan være lovligt, når der skal drøftes arbejdsopgaver:

- Det er klart ulovligt. Intet gør, at det her skulle være undtaget fra bestikkelsesreglerne, siger han i dag til Politiken.

Et lille fejltrin

KMD har brugt tilbuddet om frokost og golf siden 2001, og sidste år deltog blandt andre en IT-chef fra Horsens Kommune i et green-fee golf-arrangement.

Kommunalchef i Horsens, Niels Aalund, fortæller i dag til TV Syd, at den pågældende medarbejder er blevet indskærpet risikoen ved at deltage i sådan et arrangement. Han kalder det et lille fejltrin fra medarbejderens side:

- Det er klart, det er uheldigt. Vi skal i kommunen være varsomme med ikke at vække mistanke om bestikkelse, men jeg er sikker på, det ikke har haft nogen som helst inflydelse på noget som helst!

Kommunaldirektør Niels Aalund forklarer endvidere, at han synes ordet bestikkelse er et stærkt ord at bruge om golf-arrangementet.

Slut med golf

Hos KMD kalder man frokostmøderne for "et arrangement med socialt indhold", hvor firmaets kunder blev inviteret på golf og frokost.

- Det handlede for os om at opbygge og vedligeholde kunderelationer, og det er mit indtryk, at mange private virksomheder gør den slags, siger pressechef Christoffer Hellmann fra KMD til Politiken.

KMD oplyser, at de nu har stoppet arrangementerne.