Japansk appetit på dansk svinekød skaber 50 nye arbejdspladser på slagterier

Danish Crowns slagterier i Horsens og Blans har ansat 240 nye medarbejdere siden nytår. Nu er der brug for yderligere 50 på de syd- og sønderjyske slagterier.

Selvom coronaen hærger i hele verden, er japanernes appetit på svinekød ikke dalet. Tværtimod. Danish Crown oplever en stigende efterspørgsel fra især Japan og har brug for i alt 100 nye medarbejdere på sine fire slagterier i Danmark.

Siden januar har Danish Crown ansat 163 nye medarbejdere i Horsens, 77 i Blans ved Sønderborg, 10 i Herning og 20 i Rønne, og nu er der brug for yderligere 25 i både Horsens, Blans, Herning og Ringsted.

- Det kommer faktisk som en overraskelse, at vi skal ansætte så mange lige nu, for vi har allerede løftet antallet af medarbejdere med op mod 300 siden nytår. Ordrerne fra Japan er på produkter, der kræver relativt meget forarbejdning, så vi er rigtig glade for at skulle ansætte på et tidspunkt, hvor der desværre er mange andre brancher, der har det svært, fortæller Søren F. Eriksen, der er CEO for Danish Crown Pork, i en pressemeddelelse.

Alle kan søge

I juni sidste år nedlagde Danish Crown 125 job på Danmarks største slagteri i Horsens som følge af en nedgang i antallet af slagtesvin. Men siden er ordrerne strømmet ind i et omfang, der har betydet, at der er blevet ansat mange flere, end der dengang måtte afskediges.

I begyndelsen af 2020 manglede Danish Crowns slagteri i Blans akut 28 medarbejdere. Så mange kunne det lokale jobcenter i Sønderborg ikke skaffe, så derfor blev opgaven blev løst gennem JobSønderjylland, som er et nyt samarbejde mellem jobcentrene i Aabenraa, Haderslev og Tønder. 

I denne omgang foretrækker Danish Crown nye medarbejdere med erfaring fra kødranchen. Men det er ikke et krav for at søge stillingerne.

- På alle fire fabrikker står vi klar til at lære folk op fra bunden. Det vigtigste for nye medarbejdere i produktionen hos os er, at de har motivationen og energien til at skulle lære det håndværk, som det kræver at arbejde på et slagteri, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.