TV der bevæger dig

Kajakekspert efter ulykke: Sikkerhedskurser er vejen frem

Ekspert opfordrer til, at man får taget et certificeret sikkerhedskursus ved en af landets kano- og kajakklubber, inden man stævner ud. Opfordringen kommer efter en dødsulykke i søndags ud for Snaptun.

04:11

Redaktør på Magasinet Kano & Kajak, Anders Krintel, anbefaler at man tager et certificeret sikkerhedskursus, hvis man vil vide mere om sikkerhed i en kajak. Foto: Kim Gram

1 af 2

Det kan være med livet som indsats at ro i kajak her i vintermånederne, og derfor kan det være en god idé at få taget et certificeret sikkerhedskursus, så man ved, hvordan man redder sig selv i land, hvis kajakken skulle kæntre.

- Ligesom man skal have et kørekort, så har vi i Dansk Kano- og kajakforbund et certificeringssystem, hvor man skal igennem forskellige sikkerhedskurser, siger redaktør på Magasinet Kano & Kajak, Anders Krintel, til TV SYD.

Anders Krintel har 30 års erfaring med kajaksejlads, og han har roet cirka 70.000 kilometer. Derudover underviser han også i sikkerhed i sejlads.

Kajakroeren, der blev fundet livløs i vandet ud for Snaptun ved 13-tiden søndag eftermiddag, døde natten til mandag på Odense Universitetshospital.

Hør i videoklippet, hvad et sikkerhedskursus indebærer. (Varighed 43 sek.)

00:43 Luk video