TV der bevæger dig

Klar med lokal kræftrådgivning i Horsens

Kræftens Bekæmpelse i Aarhus tilbyder nu i samarbejde med Horsens Sund By rådgivning til kræftsyge og deres pårørende i Horsens.

Rådgivningen foregår i Sund By-butikkens egne lokaler på Åboulevarden i Horsens, fortæller Camilla Vigelsø. Foto: Per Algreen, Horsens Kommune.

- Det kan være uoverskueligt for en kræftsyg eller deres pårørende, at skulle udenbys for at få rådgivning under et sygdomsforløb. I forvejen rejser de ofte frem og tilbage til undersøgelser og behandling på forskellige hospitaler, fortæller Camilla Vigelsø, projektkoordinator i Horsens Sund By.

En køretur til Århus har ikke desto mindre været vilkårene for kræftsyge og deres pårørende i Horsens Kommune, hvis de havde brug for at lette hjertet.

- Vi har længe haft et behov for at kunne tilbyde rådgivning lokalt, siger Camilla Vigelsø. Derfor er hun glad for, at Kræftens Bekæmpelse i Aarhus i samarbejde med Horsens Sund By nu kan tilbyde rådgivning til kræftsyge og deres pårørende i Horsens.

God rådgivning kan være af stor betydning for et sygdomsforløb både for den syge og de pårørende.

- De fleste tilbud retter sig mod den syge, men ret ofte har de pårørende et lige så stort behov. Det kan for eksempel være manden, søskende eller de store børn til en kvinde, der er syg af kræft, som gerne vil hjælpe, men som samtidig selv er meget påvirkede af situationen. De kan få hjælp til bedre at kunne tackle situationen både i forhold til sig selv og over for den syge, siger Camilla Vigelsø.

Rådgivningen er gratis og finder sted i lokalerne i Sund By-butikken på Åboulevarden i Horsens. Rådgiverne er professionelle terapeuter og psykologer.