Kommunalt tilbud skal hjælpe kræftpatienter ud i livet

Horsens Kommune går alternative veje for at gøre en ekstra indsats for kræftpatienter. Træningstilbud og tryghed skal give dem mod på at blive en del af arbejdsmarkedet igen - med tiden.

Kurset hedder "Stærke Kræfter" og skal hjælpe kræftramte patienter med at komme tilbage til hverdagen på en skånsom måde.

I stedet for at blive kastet ud i aktivering og andre jobtilbud, kan de kræftramte få mulighed for at få fysisk træning, der er tilpasset lige netop deres behov og have samvær med andre i samme situation.

Samarbejde på tværs

Det er Horsens Kommunes jobcenter, som sammen med Sundhedshuset i Horsens og Kræftens Bekæmpelse, står bag det otte uger lange kursus.

Birgitte Salling, som er afdelingschef i sygedagpengeopfølgningen i Horsens Kommune, håber på, det kan gøre overgangen til arbejdsmarkedet blidere for patienterne.

- De skal tilbage på arbejdsmarkedet. Det er den opgave, vi står over for. Ved at tilpasse tilbuddene så meget som muligt til den enkelte, så er der større sandsynlighed for, at de kan komme trygt gennem forløbet. I sidste ende vil det højest sandsynligt betyde, at de også kommer hurtigere tilbage til arbejdsmarkedet, siger Birgitte Salling.

Tilbuddet er friviligt og der bliver også løbende mulighed for at snakke med en coach og psykolog.