TV der bevæger dig

Kommunen køber Fængslet

Byrådet i Horsens har onsdag vedtaget kommunens budget for 2015. Alle partierne i byrådet står bag aftalen, som blandt andet betyder, at kommunen køber Fængslet.

Horsens Kommune køber Fængslet, der er centrum for mange kulturelle indslag i byen.

En bred aftale om Horsens Kommunes budget for 2015 og overslagsårene 2016-2018 er nu på plads.

Budgetaftalen er indgået mellem Socialdemokraterne, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Konservative, Liberal Alliance og Enhedslisten, og borgmester Peter Sørensen (S) er glad for, at det er lykkedes at lave en aftale med opbakning fra alle partier i byrådet.

- Jeg er utrolig glad for, at et samlet byråd er enigt om, hvilken vej Horsens Kommune skal. Vi er enige om, at Horsens er og fortsat skal være en vækstkommune, og at vi skal sikre væksten gennem en ambitiøs erhvervs- og bosætningsstrategi, en fortsat udvikling af de kommunale servicetilbud og videreførelse af vores branding af Horsens som landskendt for koncerter og Fængslet, siger Peter Sørensen.

Budgetaftalen betyder blandt andet, at Horsens Kommune køber kulturinstitutionen Fængslet og de omkringliggende arealer af statens ejendomsselskab, Freja, med overtagelse i slutningen af 2017.

- Det betyder, at vi får de optimale rammer for en fortsat udvikling af Fængslet til et turistattraktion i international særklasse. Vi sikrer samtidig, at vores koncerter, Middelalderfestivalen og andre store events fortsat kan finde sted på og ved Fængslet, siger Peter Sørensen.

Du kan læse hele Horsens Kommunes budgetaftale her

Mest sete på tvsyd.dk