TV der bevæger dig

Krimi-mekka i Horsens

Mere end hundrede forfattere og foredragsholdere fra 11 lande mødes med læsere og tilhørere på Fængslet i Horsens den 16. og 17. marts.

01:37

Tusinder af krimi-entusiater valftarter i weekenden til messe i Horsens.

1 af 2

Programmet veksler mellem forfatterinterviews, foredrag og paneldiskussioner og her behandles emner som den skotskternede krimi, den sidste henrettelse i Horsens, den politiske thriller, trafficking og den forklædte krimi.

Lørdag eftermiddag står desuden i gysets tegn, og søndag efter-middag byder på flere foredrag om film og TV-serier. Her er både Hitchcock og Agent 007 på programmet.

Krimimessen kan nu ud over masser af mord også tilføje musik på visitkortet. Dette års program byder nemlig på både opera og jazz. Den fynske Opera opfører uddrag af gyseroperaen Orkestergra-ven, og i Vargtime optræder Gunnar Staalesen sammen med jazzorkestret Jan Hystads kvartet. Begge forestillinger foregår i Fængslets kirke lørdag eftermiddag.

På Krimimessen er der også mange aktiviteter for børn. Børnefængslet åbner dørene for børn og barnlige sjæle, denne gang med en rigtig Sherlock Holmes gåde. Løser man gåden, kvitteres med et flot diplom. Man kan også møde forskellige børne- og ung-domsforfattere, der fortæller om deres krimier. Og man kan delta-ge i et stuntshow, se krimiteater eller deltage i gådefulde konkur-rencer og vinde årets børne- og ungdomskrimier.

Rammerne for Krimimessen er i år blevet udvidet, efter at Fængs-let i 2012 blev etableret som kulturinstitution med Fængselsmuseet som hovedattraktion. Man kan besøge museets samlinger og f.eks. stifte bekendtskab med daværende justitsminister Alberti eller den berømte flugtkonge Carl August Lorentzen. De tidligere år har Fængslets værksteder lagt lokaler til de forskellige scener. Det gør de også i år, og som noget nyt suppleres med scener i både forsamlingshuset og arresten.

Krimimessen er arrangeret af Horsens Bibliotek i tæt samarbejde med forlagene.