TV der bevæger dig

Krimimessen sætter fokus på tv-serier

TV-serier er populære, og flere og flere ser krimier, så derfor har 2018-udgaven af Krimimessen i Fængslet i Horsens fokus på dem.

Både udenlandske og danske krimiserier er populære hos tv-seerne. Foto: Bjarne Bergius Hermansen DR

Læs også Ny publikumsrekord på Krimimessen i Horsens

Som noget nyt i år har Krimimessen fokus på tv-krimier, hvor messens besøgende kan møde instruktører, manuskriptforfattere, eksperter, anmeldere og producenter og begejstrede seere.  

Justitsminister Søren Pape Poulsen, (K)  åbner lørdag den 17. marts den 17. Krimimesse. Og derefter går det slag i slag med omkring 200 programpunkter og masser af oplevelser og inspiration i de næste to dage på otte scener og i de mange stande i Magasinet.

Podcast er også på programmet. DR, Storytel og Jyllands Posten - Krimimessens nye mediepartner - er alle værter ved forskellige arrangementer. Overskriften for DR's timelange programpunkt er "Mord i ørerne", og den kunne gælde for dem alle.

Igen i år bliver der mulighed for at møde nuværende og forhenværende politifolk, bl.a. Bent Isager-Nielsen og Hans Jørgen Bonnichsen. Retsmediciner Hans Petter Hougen er også på programmet, det samme er mange andre foredragsholdere, der fortæller om kriminalitet i virkelighedens verden.

Cavlingprisvinderne Janus Køster-Rasmussen og Camilla Stockman kommer og fortæller om deres nye bog Bullshit, og professor Hans-Jørgen Schantz holder foredrag om Frihed, som i år er Krimimessens tema. Årets tema er inspireret af den berømte udbryderkonge Carl August Lorentzen, hans spektakulære flugt og den nybyggede tunnel på Fængslet.

KRIMIMESSEN

  • I årenes løb har Krimimessen ud over de nordiske lande haft besøg fra Tyskland, England, Skotland, Frankrig, Italien, Portugal, USA, Sydafrika, Cuba, Kina og New Zealand.
  • Krimimessen blev afholdt første gang i 2001, dengang som en temadag om den nordiske kriminalroman på Horsens Ny Teater med deltagelse af ca. 200 gæster og fem nordiske forfattere.
  • I 2007 rykkede Krimimessen ind på Fængslet og har været der lige siden.
  • I 2017 nåede messen for første gang over 7.000 gæster, og der deltog ca. 130 forfattere og foredragsholdere. 

 

 

 

 

 

 

Mere kultur