TV der bevæger dig

Landdistrikternes Fællesråd opfordrer til at handle lokalt

Lokale købmandsbutikker kan godt overleve, hvis de lokale husker at handle i butikkerne, siger Landdistrikternes Fællesråd.

02:11

Hvis man handler lokalt i dag, så overlever butikken i morgen, lyder det fra Landdistrikternes Fællesråd.

I Nim ved Horsens kæmper lokale lige nu en økonomisk kamp for at sikre kapital til en ny købmand. Den gamle lukkede for to år siden, og nu skal det være. En ny købmand skal sikre landsbyens overlevelse.

1,8 millioner kroner har de lokale indtil videre stablet på benene, men de mangler fortsat lige knap en million, før de kan bygge lokalerne til en ny købmand, og Dagrofa-koncernen kan leje sig ind, som det er planen.

Ved Landdistrikternes Fællesråd tror de på, at der er grundlag for en lokal købmand i Nim.

Læs også Jens og Børge vil sikre ny købmand: - Det er vores eksistensgrundlag

- Det tror jeg helt sikkert, der er, hvis befolkningen vil det. Det er dem, der skal være med til at få butikken til at overleve. Det er dem, der skal være med til at drive forretningen omsætningsmæssigt. Det er ikke kun startkapitalen, de har brug for, siger Karsten Gram, Næstformand for Landdistrikternes Fællesråd, til TV SYD som reaktion på Nim-borgernes indsamling.

Det handler dog om meget mere end blot startkapital, viser erfaringerne. Landdistrikternes Fællesråd opfordrer derfor borgerne til at huske at handle hos deres lokale købmand.

- Man må jo ikke tro, at fordi man starter en butik, hvor man skubber 500 kroner i kapital ind i, at så overlever butikken. Man skal huske, at hvis man handler lokalt i dag, så overlever butikken i morgen. Og det er ligesom ud fra den devise, at man skal arbejde. Ellers får butikken problemer, forudser Karsten Gram.

Se interviewet med ham øverst i artiklen.