TV der bevæger dig

Lars Løkke: E 45 skal udvides til tre spor!

Selvom Lars Løkke Rasmussen netop har foreslået en ny vestlig linjeføring af en alternativ motorvej til E 45, ønsker han fortsat E 45 udvidet til tre spor fra Vejle Nord og til Randers. Det sagde han torsdag formiddag til TV SYD, da han var på virksomhedsbesøg i Horsens.

00:51

1 af 2

00:50 Luk video

Hvis Venstre får regeringsmagten ved det kommende valg, så skal en ny motorvej ned gennem Jylland ikke gå gennem Vejle Ådal, men i stedet rykkes vest om Billund, sagde Lars Løkke i weekenden.

Begrundelsen er at en motorvej over ådalen, vil medføre et meget langvarigt slagsmål om naturinteresserne. Og samtidig bliver et sådant projekt langt dyrere, end hvis man vælger en mere vestlig linjeføring, så motorvejen rykkes så tæt på Billund som muligt, da det er markant billigere at bygge motorvej der, end hvis skal krydse den kuperede ådal.

Det har fået østjyske erhvervsfolk og politikere i området langs E 45 fra Hedensted til Randers til at frygte for, at det ville betyde et farvel til udvidelse af E 45 til tre spor i hver retning, som tilfældet allerede er fra Skærup til Vejle Nord.

- Der er behov for både en transportkorridor gennem Midtjylland mod vest og en udvidelse af E45 i øst, siger Lars Løkke Rasmussen til TV SYD.

Se og hør det her. Varighed 50 sekunder: