Lokale og flygtninge i Tvingstrup mødes på Facebook

En facebookgruppe hjælper lokale og flygtninge i byen Tvingstrup med at få kontakt med hinanden. Det er der kommet venskaber ud af.

Mogens Bang.
Mogens Bang.

Mogens Bang er bor i Tvingstrup, og er medlem af facebookgruppen "Hjælp hinanden i Tvingstrup".

Som pensioneret lærer havde Mogens Bang tid og overskud, og igennem facebookgruppen tilbød han at hjælpe en nyligt ankommen syrisk flygtning med at lære at udtale det svære danske sprog.

Sådan mødte Mogens Bang syreren Chahin Chahin og fik udover en elev også en god ven.

- Det tog lidt tid at få i stand, for Chahin taler kun arabisk og bulgarsk, så vi måtte have hjælp af en bulgarsk familie til at få aftalen i stand, fortæller Mogens Bang onsdag til TV SYD.

Men da først aftalen var på plads begyndte Mogens Bang og Chahin Chahin at mødes hver dag, for at øve dansk. Chahin Chahin gik allerede på danskkursus, men udtalen er svær, og sammen med Mogens Bang kunne han øve sig.

- Vi mødtes en time hver eftermiddag undtagen i weekenden, og det gør vi stadigvæk. Bare ikke tirsdag, for jeg har et barnebarn, jeg også skal se, fortæller Mogens Bang, der fra starten ikke havde regnet med at bruge så meget tid på projektet. - Men det er det hele værd, siger Mogens Bang, og fortsætter, - Jeg får så meget varme tilbage. Ikke kun fra Chahin men også fra hans kone og deres børn. Vi har også været nede og spise hos hans familie, og de har været her.

Chahin Chahin og hans hustru vil gerne komme og hjælpe Mogens bang med havearbejdet, men det kan ikke komme på tale. - Nej, haven den ordner jeg selv, så længe jeg kan, siger Mogens Bang. - Der er ikke tale om at det er "noget for noget", sådan tæller det ikke. Jeg får så meget igen.

Og det er netop formålet med facebookgruppen, hvor lokale borgere i Tvingstrup kan hjælpe hinanden med stort og småt. Hvad enten borgerene har dansk eller udenlandsk baggrund.

- Det er jo netop for at få dem med ind i byen, fortæller Mogens Bang om facebookgruppen.

For Mogens Bang har det været en god oplevelse at hjælpe Chahin Chahin og hans familie. - Ja, absolut. Jeg vil da gerne opfordre andre til at melde sig til at hjælpe. Man får så meget tilbage.

Facebookgruppen "Hjælp hinanden i Tvingstrup" har 341 medlemmer.