Lovændring kan bekæmpe narko i fængsler

Fængslet ved Horsens finder hvert år 600-800 gram hash. Men med et nyt cirkulære kunne fængslet finde meget mere. Det vil imidlertid være resourcekrævende, advarer fængselsinspektør.

Endetarmen er et yndet sted, når der smugles narko i fængsler.

Men fængselspersonalet i fængslet i Enner ved Horsens må kun undersøge en fanges endetarm, hvis der er begrundet mistanke om, at fangen gemmer på forbudte stoffer.

- Bliver det bestemt, at vi skal undersøge alle, så vil det blive gjort. Udover at det er et ubehag for de indsatte, så vil det også være ressourcekrævende. Derfor skal man nok tænke sig om, inden man beslutter sig, siger fængselsinspektør Jørgen Bang til DR Østjylland.

I fængslet i Enner ved Horsens finder personalet hvert år mellem 600-800 gram hash.

Det ville blive til mere med et nyt cirkulære, så der kunne laves flere endetarmsundersøgelser.

- Der er ikke tvivl om, at vi ville finde mere. Som det er nu, er det jo meget få tilfælde, hvor vi har en konkret og så begrundet mistanke, at vi kan gennemføre en såkaldt rektalundersøgelse. Sidste år gennemførte vi det i 24 tilfælde, og i 14 af de tilfælde fandt vi stoffer, siger Jørgen Bang til DR Østjylland.

Alligevel ser Statsfængslet Østjyllands inspektør flere ulemper ved at der bliver givet grønt lys til flere endetarmsundersøgelser. Det kan nemlig betyde færre besøgende i fængslerne. De bliver simpelthen skræmt væk, mener Jørgen Bang.S