TV der bevæger dig

Løverne var for stor en mundfuld

Horsens var tæt på uafgjort i fredagens udekamp mod løverne fra FC København, men en sen scoring afgjorde kampen til københavnernes fordel.

Johnny Mølby ærgede sig over den sene scoring som var på kanten af off side

FC København hentede en meget sen 2-1-sejr over AC Horsens. Claudemir scorede i allersidste minut.

AC Horsens så længe ud til at holde stand mod FC København, men på et smukt spark sikrede Claudemir løverne en 2-1-sejr i fredagens superligakamp.

Otte superligasejre på stribe stod FC København inden fredagens opgør mod AC Horsens noteret for. Sejrsstimen startede efter løvernes seneste møde med østjyderne, der er det eneste hold, der har slået FCK i denne sæson.

Horsens skulle vise sig igen at volde hjemmeholdet problemer. Charles Takyi kombinerede sig efter bare et kvarter flot igennem, og hans afslutning røg i netmaskerne bag Johan Wiland.

FCK havde generelt problemer med tempoet i spillet. Godt nok havde hjemmeholdet bolden meget, men kanterne blev ikke for alvor bragt i spil, så Horsens-defensiven havde let ved at optrævle angrebene.

En enkelt gang i første halvleg glippede markeringerne dog hos gæsterne. En fiks dribling sendte Cesar Santin alene igennem, og brasilianerens velplacerede spark sørgede for uafgjort ved pausen.

Horsens' taktik mod FCK var lagt an på mange korte, hurtige afleveringer, og i længere perioder så man gæsterne have bolden ved fødderne, noget som tydeligvis irriterede hjemmeholdet.

Nicolai Jørgensen og Andreas Cornelius, der sprudlede senest mod Silkeborg, blev holdt i særdeles kort snor af Horsens-defensiven, hvor især Mads Agesen fungerede som overfrakke på Cornelius.

Hjemmeholdet forsøgte i slutfasen at etablere et pres mod Horsens' mål, men det tempofyldte og flydende spil, der har kendetegnet FCK i det meste af denne sæson, så tilskuerne i et råkoldt Parken ikke meget til fredag aften.

I allersidste minut viste Claudemir dog klassen. En følt inderside blev sparket ind ved fjerneste stolpe, uden chance for Frederik Rønnow. Dermed var sejren, og et forspring på 17 point ned til FC Nordsjælland, i hus.

 Claudemirs sene mål burde dog ikke være anerkendt, i hvert fald ikke hvis man spørger østjydernes træner Johnny Mølby, der mener at brasilianeren var offside.

- Det er ærgerligt, at dommerne har afgørende indflydelse på for mange kampe i øjeblikket.

- Man ser advarsler for at rykke lidt i trøjen, og for at tjatte bolden væk, men hver gang der er et eller andet, som afgør kampene, så er man der ikke, siger Mølby.

- Det er ikke kun i dag. Dommeren, vi havde her, dømte også Esbjerg-AGF, hvor han overså et klart rødt kort og straffespark. Det er bare ikke i orden.

AC Horsens-træneren er ked af det på sine spilleres vegne efter en forbilledlig indsats i Parken.

- Jeg kiggede ned på spillerne i omklædningsrummet. De knoklede røven ud af bukserne, men vi fik ikke noget med herfra fordi, at der var en, der stod og sov, siger Mølby.

Tidligere har kritiske spillere og trænere fået karantæne for at kritisere dommere, men ryger Mølby i straffeboksen, er han klar til at tage sin straf.

- Når jeg kigger på samtlige superligakampe er der for mange fejl, der har afgørende betydning. Det er ligegyldigt, hvis det er et indkast, men ved de afgørende situationer i feltet er der for mange fejl.

- Nu åbner jeg min mund, og det kan godt være, at jeg får karantæne, men jeg synes, at det er værd, at vi tager det op. Nu bliver det spændende og se, hvad der sker, siger Mølby.

Mest sete på tvsyd.dk