TV der bevæger dig

Maddikerne får trange tider i skraldespandene

Efter talrige klager deler Horsens Kommune nu grønne plastposer ud til madaffald, som skal i skraldespanden. Det skal forhindre klamme skraldespande med maddiker.

Mobil-video af en klam skraldespand. Foto: Hans Lausten, TV SYD

01:08

Sådan bruger du bedst de grønne plastposer.

Sørg for at binde godt for poserne, så fluer ikke kan komme ind til affaldet. Foto: Hans Lausten, TV SYD

1 af 3

Uddelingen af grønne plastposer begynder på mandag. Da det er 35.000 husstande, som skal have poserne, vil uddelingen først være slut til maj.

Men det er også der, at problemerne med maddiker opstår. Det oplevede mange borgere i Horsens Kommune sidst på sommeren. Skraldespandene var fyldt med klamme maddiker.

I første omgang havde borgerne fået udleveret papirsposer til madaffaldet. Men de var svære at lukke – og gik tit i stykker.

TV SYD 3. august sidste år: Maddiker boltrer sig i skraldespanden. Foto: Hans Lausten, TV SYD

- Med de nye plastposer kan man forhindre fluerne i at komme til madaffaldet, hvor de kan lægge deres æg, siger teamkoordinator Anne Dorthe Christensen, Horsens Kommune til TV SYD.

Plastposerne har også den fordel, at man kan komme vådt affald i. F.eks. hvis børnene ikke har spist havregrynene til morgen. De kan smides ud, selv om der er mælk på tallerkenen, siger Anne Dorthe Christensen.

- Med de nye plastposer kan man forhindre fluerne i at komme til madaffaldet, hvor de kan lægge deres æg

Teamkoordinator Anne Dorthe Christensen, Horsens Kommune

 

Hun opfordrer borgerne til at binde for plastposerne – og dem, der bruges til restaffald. Det vigtigste er, at fluerne ikke kan komme ind til affaldet.

Kommunen har modtaget talrige ønsker fra borgerne. Men der er gåeet tid med at finde det rette produkt – og med at få produceret poser nok til 35.000 skraldespande.  Der er poser til et halvt års forbrug – og hvis de ikke slår til, kan man kvit og frit hente flere på genbrugspladserne. Til efteråret deles en ny portion plastposer ud.

Plastposerne kan bedre tåle vådt affald end papirsposerne. Foto: Hans Lausten, TV SYD

Anne Dorthe Christensen udnerstreger, at folk fortsat gerne må bruge de papirsposer, som kommunen udleverede i starten, hvis det fungerer for dem.

35.000 husstande skal have grønne poser. De sidste får først til maj. Foto: Hans Lausten, TV SYD

Mest sete på tvsyd.dk