To mænd fængslet for brutalt hjemmerøveri mod 93-årig

Sydøstjyllands Politi har onsdag anholdt to mænd, der sigtes for et brutalt hjemmerøveri hos en 93-årig kvinde i Horsens.

OPDATERET: Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser til TV SYD, at de to mænd, der onsdag eftermiddag blev fremstillet i grundlovsforhør, er varetægtsfængslet i fire uger. De to nægter sig skyldige.

Hjemmerøveriet fandt sted 19. maj, og den ældre kvinde døde senere af de kvæstelser, hun pådrog sig i forbindelse med hjemmerøveriet.

De to anholdte skal i eftermiddag fremstilles i - formentligt lukket - grundlovsforhør. Det oplyser vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen fra Sydøstjyllands Politi til TV SYD. 

Inden grundlovsforhøret har fundet sted, er politiet meget tilbageholdende med informationer om de anholdte, og hvad der førte politiet på sporet af dem.

De to blev anholdt af betjente fra Sydøstjyllands Politi på to forskellige adresser på samme tid i en koordineret aktion.

Røveriet blev begået mod en 93-årig kvinde, der boede alene i eget hjem på Vibevej i Horsens. I forbindelse med røveriet fik den 93-årige kvinde flere kvæstelser i hovedet, og derfor har det ikke været muligt at afhøre hende om det. Kvinden døde den 20. juni 2017, formentlig som følge af de skader, hun fik ved røveriet. 

For tre uger siden offentliggjorde politiet billeder af forskellige effekter, der var fjernet fra kvindens hjem efter hjemmerøveriet i håb om, at offentligheden kunne hjælpe politiet på sporet af gerningsmændene.

Nu er der så anholdt to mænd.

Politiet har indtil nu efterforsket sagen som et hjemmerøveri og afventede imens en endelig lægevurdering af årsagen til den 93-åriges død, og om der er en direkte sammenhæng med røveriet.

- Når den foreligger, og vi forhåbentlig har fået fat i gerningsmanden til røveriet, vil vi vurdere, om der er baggrund for at sigte vedkommende for vold med døden til følge, sagde vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen til TV SYD i forbindelse med offentliggørelsen af billederne af de stjålne ting.