To mænd skyldige i skuddrab på kvinde Horsens

Et gangsterlignende opgør ved Horsens resulterede i drab på 41-årig kvinde. To mænd er fundet skyldige.

To mænd på 24 og 30 år fra Horsens-egnen er tirsdag fundet skyldige i drab på den 41-årige Chanette Sørensen i landsbyen Lund nord for Horsens.

Kvinden blev den 2. marts 2010 skudt i hovedet i sin stue med et kraftigt våben, der ikke er fundet, men som efter anklagemyndighedens opfattelse blev affyret fra en passerende bil.

Drabet menes at være et led i en indviklet familiestrid, der inkluderer flere skudepisoder, narko, pengegæld og ildspåsættelse.

Nævningetinget finder det bevist, at de to mænd kørte sammen i bil ud til kvindens hus. Her affyrede de med en kraftig revolver fem skud.

Det ene projektil trængte gennem en vinduesramme og ramte kvinden i hovedet.

Hun døde øjeblikkeligt.

Kæreste til datteren

Drabet skete om eftermiddagen, mens kvinden havde en familiesammenkomst i sit hus. Derved var to andre i huset også i livsfare, da skuddene faldt.

Bilen, hvorfra skuddene blev affyret, blev senere fundet udbrændt. Politiet har videooptagelser af, at den ene mand købte tændvæske i en butik i Horsens. Tændvæsken menes brugt til afbrænding af bilen.

Den dræbte kvindens hus nedbrændte i øvrigt få dage senere, efter at de to mænd var anholdt. Om der var tale om en påsat brand her vides ikke.

Den yngste af de dømte var tidligere kæreste til den dræbtes datter, og han havde boet i den dræbtes hus. Han erkendte i retten for en uge siden, at han skyldte kvinden penge, men afviste, at han sammen med den 30-årige stod bag likvideringen af kvinden.

Efter drabet blev der fundet narkotika nedgravet i kvindens have, og motivet til drabet kan være gæld i forbindelse med narkohandel.