TV der bevæger dig

Masser af dyner, drinks og madder

Horsens får et kolossalt ryk-ind af top-politikere, embedsmænd, internationale pressefolk og sikkerhedsfolk, når EU-formandsskabet flytter sine møder til byen. Der kommer 15.000. 

03:35

EU-flaget kommer til at vaje over Horsens i flere måneder.

1 af 2

Hotel Opus får den store opgave at levere dyner, drinks og pindemadder i en lind strøm. Det mest presserende lige nu er ansættelsen og sikkerhedsgodkendelsen af 100 medarbejdere. 

Det bedste bud

Det er et af de største arrangementer nogensinde i Horsens. Hotel Opus, Forum Horsens og Horsens Erhvervsråd har ved en fælles indsats gjort det muligt at kvalificere byen til rollen som vært for EU-formandsskabet i 2012.

Hotel Opus har været den juridiske tilbudsgiver, og Udennrigsministeriets logistikafdeling har i sin udvælgelsesproces besluttet at Horsens ikke alene opfylder 145 meget forskellige krav, som blev stillet til en værtsby, men også er dét bedste bud i provinsen foran en række andre gode kandidater.

Møder i tre måneder

Horsens skal lægge konference-faciliteter til en række embedsmandsmøder samt ministermøder på op til 700 deltagere plus chauffører og politi i april til juni 2012.

Hotellet skal sammen med Forum Horsens skabe rammerne for møder og give logi og forplejning til de mere end 15.000 ministre, embedsmænd, politikere, pressefolk, politibetjente og mange andre, der kommer til byen i forbindelse med møderne i april, maj og juni.

Største opgave

Direktør Jens Ole Ambjerg siger, det er den største opgave i hotellets historie, og en udfordring som hele Horsens bakker op om.
 
De store møder og konferencer skal holdes i Forum Horsens, mens Hotel Opus Horsens skal sørge for catering og logi til de mange deltagere.

- Der bliver stillet krav om forplejning, sikkerhed og teknologiske faciliteter. Og vi opfylder dem alle. Medarbejderne har været dedikeret til opgaven siden marts 2011, siger Jens Ole Ambjerg.