TV der bevæger dig

Massestyrt sluttede cykelløb

Australieren Matthew Goss vandt 3. etape af Giro d Italia, som blev afsluttet med et massestyrt i Horsens.

Løbet samlede talrige tilskuere.

Australieren Matthew Goss fra Greenedge-holdet var hurtigst på 3. etape af Giro d Italia, da han efter en dramatisk afgørelse sprintede sig til sejren i Horsens.

Briten Mark Cavendish lå ellers til sin anden etapesejr i træk, men den britiske spurtkanon blev revet med i et styrt kort før målstregen på den tredje og sidste etape på dansk jord i årets Giro.

Også den førende rytter i løbet, Taylor Phinney, røg i asfalten, men da styrtet skete kort før mål, bliver han noteret for samme tid som vinderen, og der sker altså ingen ændringer i topstillingen.

Umiddelbart efter etapen lød de første meldinger på, at hverken Cavendish eller Phinney var kommet så meget til skade, at de ikke kunne fortsætte løbet.

Dansker prægede etapen

Først var han en del af et udbrud på seks mand, og senere kørte Team Saxo Bank-rytteren solo.

24 kilometer fra mål var det dog slut for Mads Christensen, som blev indhentet af hovedfeltet.

Fire kilometer senere stak Lars Bak fra Lotto-holdet af fra feltet, som ellers kørte i et højt tempo.

Lars Bak - der også forsøgte sig på søndagens etape med start og mål i Herning - kunne som forventet dog ikke forhindre den ventede sprintafgørelse, og danskeren blev indhentet 12 kilometer før mål.

Før etapen blev den afdøde Horsens-borgmester Jan Trøjborg mindet. Den socialdemokratiske borgmester døde søndag pludseligt under et cykelløb.

Også belgieren Wouter Weylandt blev mindet. Wouter Weylandt mistede sidste år livet på 3. etape af Giroen efter et styrt.
Giroen holder hviledag tirsdag.

Onsdag fortsætter løbet i Italien, når holdtidskørslen bliver kørt i Verona.

Mere sport