Mener han planlagde at dræbe eks-kæreste

En 34-årig mand, der blev løsladt af dommeren i Horsens fredag, er anholdt igen efter at landsretten har omstødt kendelsen. Manden sigtes for trusler eller drabsforsøg mod eks-kæreste. Opdateret

Politiet mener, at den 34-årige mand fra Horsens gennem længere tid planlagde at dræbe sin 25-årige kæreste. Sigtelsen bygger bl.a. på flere truende SMS-er og et afskedsbrev, som den 34-årige havde skrevet for eks-kæresten.

Retten i Horsens afviste at fængsle den 34-årig i et lukket grundlovsforhør, men kendelsen blev omgående kæret af politiet.

Kæren fik ikke opsættende virkning, så manden blev løsladt.

Lørdag omstødte Vestre Landsret så kendelsen, og politiet gik på jagt efter den 34-årig. Han blev anholdt uden dramatik kort efter.

I grundlovsforhøret blev sigtelsen læst op, inden dommeren lukkede dørene på begæring af anklageren, Bettina Lauridsen. Hun argumenterede med, at der kunne være en medgerningsmand på fri fod.

Ifølge sigtelsen mener politiet, at den 34-årig har planlagt at dræbe den 25-årige kvinde - eller forsøgt at frihedsberøve hende og for ulovlig tvang og for trusler.

Politiets beviser skulle bl.a. være en række truende sms'er, et afskedsbrev, som manden havde skrevet på vegne af eks-kæresten og fund af håndjern og en såkaldt hardballpistol i mandens bil, skriver Horsens Folkeblad.

Artikel fra hsfo.dk