Metaltyve kaster sig over store batterier

Tyveri af kobber har floreret længe. Nu går metal-tyvene også efter nødstrømsbatterier fra transformerstationer. De indeholder meget bly, som kan sælges.

Batterierne vejer 40-50 kilo, og der kan være op til 24 stykker i en transformerstation. Et sådant tyveri skete i bededagsferien fra stationen på Thorsgårdsvej i Torsted ved Horsens. Her forsvandt 13 batterier til en værdi af 50.000 kr.

- De går efter blyet. Der er temmelig meget bly i batterierne, siger lederen af patruljecenter Nord, vicepolitiinspektør Andreas Bryld Hansen, Sydøstjyllands Politi, til TV SYD.

Batterierne er til backup, hvis bystrømmen svigter. Der findes ikke nogen overvågning af nødstrømsanlægget, som kan give alarm, hvis de fjernes.

- Vi har set den slags tyverier før, men ikke så ofte. Nu er det sket flere gange på kort tid, så vi overvejer en form for alarm, siger driftsvagten hos NRGI i Aarhus til TV SYD.

Batterierne vejer 40-50 kilo og indeholder meget bly, som kan omsættes. Det har krævet en stor bil eller en varevogn at få den fragtet væk.

Sydøstjyllands Politi håber, at vidner har observeret aktivitet ved transformerstationen fra torsdag eftermiddag til mandag morgen kl. 7, hvor tyveriet blev opdaget. Tyvene har brækket døren til transformerstationen op. Eventuelle oplysninger til politiet på 1-1-4.