Middelalder-klask i bolledejen

Små bagerjomfruer og bagersvende fra børnehaverne i Horsens foldede sig i dag ud i Middelalderfestivalens store bagebod. Alle børn fik en klump dej udleveret, så de kunne forme et middelalder-brød, der blev bagt på stedet.

Børnehaverne tyv-startede fredag formiddag, før festivalen egentlig åbnede, men bageboden er også åben lørdag. Det er første gang børn kan bage et brød på festivalen, og arrangementet i dag var fuldstændig overtegnet.

Ridder-kamp

I dag begyndte også turneringen om, hvem der skal bære en krone, der symboliserer en sejr i dysten mellem riddere i rustning. Det er første gang, kampturneringen "Tournament of the Crown" kan opleves under middelalderfestivalen i Horsens.

Otte mænd fra seks forskellige lande dyster i ?Tournament of the Crown?. I panser og plade vil de kæmpe om, hvem der til sidst kan bære den krone, som er symbolet på sejr. Svenske Camp Malloy er initiativtager til turneringen, hvor det ikke gælder hest og lanse, men kamp med våben mand til mand.

Internationale regler

Svenske Fredrik Egemalm, med alias'et Ege, er manden bag. Han ligger nummer to på den internationale rangliste, og har dermed noget at kæmpe for.  Egemalm har de sidste 15 år optrådt med en svensk gruppe med ridder-shows over hele Europa.

Frankrig, Belgien, Italien, Tyskland, Litauen og Sverige er repræsenterer ved dysten i Horsens. Reglerne for kampene er på middelaldervis opstillet af initiativtageren og godkendt af organisationen, så resultaterne kan anvendes i international sammenhæng.

Kampene kan også opleves lørdag på festivalens kampplads.