TV der bevæger dig

Mindeord om Jan Trøjborg

Sagt om borgmester i Horsens og formand for KL, socialdemokraten Jan Trøjborg, som søndag døde som 56-årig:

 Margrethe Vestager (R), økonomi- og indenrigsminister:
 - Jeg kendte Jan godt og satte stor pris på ham. Både som kollega og samarbejdspartner.
 - Vi var ministre sammen og senest har vi haft et tæt og stærkt samarbejde, hvor Jan som kommunernes formand og jeg som kommunernes minister havde mange fælles opgaver. Med Jan Trøjborgs død har vi mistet en, der var midt i noget.
 - Mine tanker går til hans familie i denne svære stund

Frank Jensen (S), overborgmester i København:
 - Det er med dyb sorg, jeg har erfaret, at min nære ven og gode politiske kollega gennem tre årtier, Jan Trøjborg, er død.
 - Jan og jeg har fulgtes fra ungdomspolitikken, ind i Folketinget, videre som ungeministre i halvfemsernes regeringer og senest over i kommunalpolitikken, hvor Jan indtil i dag har været en dygtig og vellidt formand for Kommunernes Landsforening.
 - Danmark har desværre mistet en visionær og resultatorienteret politiker, der kunne have ført landets kommuner gennem store reformer og stærkere ud på den anden side.

Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus
 - Jan Trøjborgs død er dybt tragisk og rammer os med stor sorg og savn. Jan Trøjborg stod på toppen af sin politiske karriere, og det synes uforståeligt, at det kommunale Danmark på denne måde skal miste en af sine store skikkelser.
 - Jan Trøjborg har gennem årene ydet en meget flot indsats på mange betydelige poster, senest som borgmester i Horsens og som formand for KL, og han vil blive dybt savnet.
 Ved Jan Trøjborgs alt for tidligere død har jeg mistet en kær kollega, og mine tanker går især til hans familie.

Kristian Thulesen Dahl, gruppeformand for Dansk Folkeparti:
- Trøjborg har jeg kendt som et positivt politisk menneske, der arbejdede hårdt og konstruktivt.
 - Jan Trøjborg var en af de politiske kolleger, som altid optrådte fair og som derfor var særdeles vellidt - også blandt politiske modstandere.
 - Vi vil savne Jan Trøjborgs politiske med- og modspil og vore tanker går nu til hans nærmeste.