Minister melder afbud til Endelave

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann har meldt afbud til et besøg på Endelave onsdag, hvor hun skulle have diskuteret færge-priser med ø-boerne.

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) kommer alligevel ikke til Endelave. Der var ellers lagt op til, at Karen Ellemann og seks medlemmer af Folketingets Udvalg for Småøer på et borgermøde på Endelave Kro onsdag aften skulle drøfte for og imod nedsættelse af færgepriserne. Og især, hvorfor hun hidtil ikke har villet love billigere færge-billetter til de danske små-øer.

 

Men mandag aften sendte  Karen Ellemann afbud, da hun er kaldt til regeringsmøde på onsdag.

- Ministeren må derfor desværre melde afbud til studiebesøget på Endelave. Ministeren beklager meget at måtte melde afbud, lyder meldingen fra ministeriet ifølge Facebooksiden Kaninen Katrine fra Endelave

Udvalget for Småøer gennemfører som planlagt deres besøg onsdag og torsdag på Endelave og Hjarnø. Torsdag deltager  erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) i besøget på Hjarnø.

På Endelave er beboerforeningen skuffet over ministerens afbud - men glæder sig til besøget af udvalget for Småøer.

- Vi vil selvfølgelige forsøge at påvirke udvalgets medlemmer, så vi kan få billigere transport til og fra de danske små-øer. Her i september har Horsens Kommune givet rabat på vores færge og det har øget antallet af gæster på Endelave med 35 procent til glæde for vores turisterhverv, siger næstformand i Endelave Beboerforening Jens Laurits Olsen til TV SYD.