TV der bevæger dig

Mødepligt - også på en lørdag

5000 elever og forældre var i dag til uddannelsesmesse og selvom det er weekend, så var der obligatorisk fremmøde for alle elever.

Michelle og Freja var blandt de mange fremmødte på messen. Foto: Jørgen Guldberg

Det er vigtigt at få flest muligt unge i uddannelse, og derfor var alle 8 og 9 klasses elever fra Horsens og Hedensted Kommuner i dag samlet til stor uddannelsesmesse i Forum Horsens.

Som noget nyt har Horsens Kommune valgt at gøre det obligatorisk at møde frem, for at sikre at flest muligt unge bliver klædt godt på til at vælge den helt rigtige ungdomsuddannelse.

Blandt elever var også de to 15-årige piger Michelle Covarruvias og Freja Rauhe Jørgensen. De er enige om, at der er utrolig mange valgmuligheder, og at det derfor kan være svært at vælge.

De er dog enige om én ting og der er, at de gerne vil arbejde med mennesker, når de engang bliver ældre.

-Noget med at hjælpe folk og gøre noget godt for andre mennesker, det kan vi godt tænke os, lyder det samstemmende fra de to til TV SYD.

 

Noget med at hjælpe folk og gøre noget godt for andre mennesker

Michelle Covarruvias mog Freja Rauhe Jørgensen

 

Messen er på få år vokset til det dobbelte i størrelse. For to år siden var 2220 elever og forældre samlet. I år mødte godt 5000 op.

Ud over uddannelsesinstitutionerne var der også mange mødt mange af de virksomheder frem, som er tilknyttet de forskellige erhvervsuddannelser.

00:32

Mødepligten betyder, at flere møder frem, siger Birgitte Salling fra Horsens Kommune.

Luk video

 

02:05

Uddannelsesmesse i Horsens idag for kommunens 8. og 9. klasser. Det er ikke første gang, men denne gang er det obligatorisk, de unge håb SKAL møde op og så på en lørdag.

Luk video