TV der bevæger dig

Mosegrise forstyrrer fængslet

Mosegrise og muldvarpe forstyrrer landets sikreste fængsel.

Statsfænglet Østjylland i Horsens er Danmarks sikreste fængsel. Det moderne fængsel, der blev indviet i 2006, er blevet kaldt et superfængsel, der med den nyeste teknologi sikrer, at ingen fanger slipper ubemærket ud.

Men det er åbenbart heller ikke så nemt at komme ubemærket ind, i hvert fald ikke for mosegrise og muldvarpe. De små dyr er nemlig ofte skyld i falske alarmer, når de kommer for tæt på fængselsområdet.

Følsomt udstyr slår på dyrene

- Vi har en del kameraovervågning og sikkerhedsudstyr, der er meget følsomt og reagerer på selv det mindste, også muldvarpe og mosegrise. Og så ligger vi jo nede i et hul ude på landet, hvor vi kan have svært ved at dræne vandet væk, og det kan også være skyld i de falske alarmer, siger Statsfængslets sikkerhedschef, Lars Richardy til P4 Østjylland.

Statsfængslet Østjylland arbejder med alarmselskabet G4S på at finde en løsning, så muldvarper og mosegrise kan kravle rundt i jorden uden at sætte alarmerne igang. Vinterens frost og kulde begrænser dog antallet af falske alarmer. Problemerne er størst når jorden er meget tør eller meget våd.