TV der bevæger dig

Mosstock-festival for 41. gang

Torsdag aften gik Danmarks ældste rock-festival i gang ved Mossø. Til gengæld er den lille - og det siges den er stærkt vanedannende.

02:42

1 af 2

Niels Gudrom var endnu ikke fyldt 20, da han i 1971 startede Mosstock på forældrenes mark vest for Mossø alleryderst i den nuværende Horsens kommune.

Det var den første festival i Danmark og forbilledet var stort, rigtigt stort.

Efter at have set biograffilmen om Woodstock Festivalen tog Niels Gudrom en beslutning. Han ville lave en rockfestival i Danmark. Så efter at have fået lov fra forældrene, smed den dengang 21-årige Niels nogle brædder på en mark.

Det var scenen på den første Mosstock Festival,  hvor et enkelt amatørband spillede for omkring 50 mennesker. Her ligger festivalen endnu og den nærliggende Mossø parret med Woodstock gav den navnet Mosstock.

Musikforeningen Mosstock er en non-profit forening, der har eksisteret siden 1971, hvis formål det er at støtte amatørmusikken i Danmark.
Mosstock er en sammentrækning af Mossø og Woodstock, og musikken er amatører på den gammeldags facon, nemlig man elsker noget, men får ingen penge.

200 frivillige er med til at få festivalen løbe af stablen.

Mest sete på tvsyd.dk