Motionsløb skal nedbryde fordomme

Sundparken og Torvet ved VIA University College i Horsens dannede lørdag ramme om et anderledes løb.

I Horsens har en gruppe unge drenge mellem 12 og 18 år med minoritetsbaggrund sat sig for at nedbryde fordomme om de socialt udsatte boligkvarterer.

Vi vil gerne vise, at det er et godt sted at bo, og at der er mange spændende ting herude.

Lørdag stod de bag et motionsløb, der blandt andet går gennem det socialt udsatte område Sundparken i Horsens. Et område der er på ghettolisten.

Løbet, der har fået navnet Culture Run, har et ganske særligt formål.

- Vi gør det for at vise det boligområde, vi alle sammen kommer fra. Vi vil gerne vise, at det er et godt sted at bo, og at der er mange spændende ting herude. Der er mange faciliteter og folk er super søde herude, siger en af arrangørerne, Hussein Ali, til TV SYD.

Drengene fra Culture Run bliver bakket op af det lokale boligsociale kontor i Horsens.

- Målet er at give drengene nogle muligheder, så de også ved, at de har muligheder og ressourcer. At de kan komme langt, når de kan stable sådan et stort arrangement på benene. De har noget drive og nogle kræfter, som gør, at de kan nå et sted hen, forklarer projektleder fra Bo Trivsel, Betina Bach, til TV SYD.

Hussein Ali synes, at det er rigtig spændende at arrangere løbet.

- Det er jo ikke noget man altid gør. Det er ikke alle, der får muligheden for det, så det er jeg meget glad for. Samtidig lærer man jo en del, som man kan bruge i skolen videre hen, siger Hussein Ali.

65 løbere deltog i Culture Run lørdag.