Mr. Danish Crown træder tilbage

Danish Crowns adm. direktør gennem 27 år Kjeld Johannesen har valgt at træde tilbage 1. april 2016. Han afløses af Arla-direktør Jais Valeur.

62-årige Kjeld Johannesen meddelte allerede for godt et år siden, at han ønskede at fratræde i løbet af foråret 2016 efter 45 år i branchen. Han har beskæftiget sig med slagteribranchen, siden han som 18-årig fik plads som kontorelev på slagteriet i Hurup.

I 1988 blev han adm. direktør i det nordjyske slagteriselskab Wenbo, og i 1990 etableres Danish Crown og bliver startskuddet på samling af den danske slagterisektor. En samling, der med fusionerne med Vestjyske i 1998 og Steff Houlberg i 2001 endegyldigt cementerer Danish Crowns rolle som en af Europas førende fødevarevirksomheder.

Kjeld Johannesen har undervejs været med til at skabe Nordeuropas største svineslagteri i Horsens og det nye lige så højteknologiske kreaturslagteri i Holsted.

 Medio november i år tiltræder hans efterfølger Jais Valeur, 52 år, for at skabe den bedst mulige overgang, der  kommer fra et job som Executive Vice President hos Arla Foods, hvor han med enkelte afstikkere til Royal Unibrew og New Zealand Dairy Board, har været siden 1986 i en række funktioner.