TV der bevæger dig

Nabo til verdens største hus

Business Horsens og Hedensted Erhverv har fået en imponerende nabo til sit nye erhvervskontor i Kina. Det er verdens største bygning, New Century Global Centre i Chengdu, som lige er blevet indviet.

Udsigten til New Century Global Centre set fra Business Horsens' og Hedensted Erhvervs nye lokaler i Chengdu. (Foto: Johannes Grane Larsen)

Om kort tid flytter Business Horsens og Hedensted Erhvervs fælles erhvervskontor i Kina til nye lokaler. Det bliver som nabo til New Century Global Centre i Chengdu, en af Kinas mest ekspansive byer med over 14 millioner indbyggere, fortæller erhvervschef Torben Busk, Business Horsens.

Bygningen er 100 meter højt, 500 meter langt og 400 meter bredt. Bygningen har et marine-tema, som også bygningens arkitektur klart signalerer.

Kunstig strand

Indvendig findes en 5000 m2 kunstig strand, springvand, store vandparker, en strandpromenade med parasoller og fiskebutikker.

- Men det er slet ikke alt, fortæller Torben Busk. Man har også fået plads til 2 femstjernede hoteller, butikker, kontorer, konferencecentre, og så er der også lige blevet plads til et universitet.

- Det er en fantastisk smuk og imponerende bygning, fortæller erhvervschef Torben Busk. Det er dog ikke på grund af naboskabet, at vi har valgt at flytte kontor. Det skyldes primært muligheden for at få kontorfællesskab med EUPIC, som er en EU-finansieret non-profit organisation, hvis formål er at understøtte samhandelen mellem virksomheder i EU og Kina. Bedre rammer kan vi ikke få.