Næsten et par tusinde bilister overtrådte regler ved skolestart

Der var nok at se til for Sydøstjyllands Politi, da de i forbindelse med skolestart lavede razzia på forskellige skoler.

I ugerne 32 og 33 gennemførte Sydøstjyllands Politi målrettede indsatser i omkring skoleveje i forbindelse med skolestart på landets skoler. Her var især fokus på hastighed, tjek af sikkerhedsele til børn og voksene, skolepatruljernes arbejde og forældrenes adfærd i trafikken. 

I de to uger har Sydøstjyllands Politi gennemført i alt 85 kontroller ved skolerne i området. Det resulterede i standsning af 2333 biler, hvoraf 1.917 på den ene eller den anden måde har overtrådt reglerne.

- Det er desværre for alt for mange. I forhold til for eksempel hastighed ved vi jo, at der en klar sammenhæng mellem at køre for stærkt og trafikuheld. Højere hastighed er lig med større risiko for uheld og dermed også større risiko for, at uheldet medfører personskade og i værste tilfælde trafikdrab, siger Michael Weiss, der er politiinspektør i Patruljecentret, Sydøstjyllands Politi.

Han håber, at politiets tilstedeværelse vil få flere til at tænke sig om en ekstra gang og være med til at sikre, at børnene får en god oplevelse i trafikken på skolevejen.

Næste år vil politiet gentage den målrettede indsats ved skolestart.