Nattens trafikanter på E45 skal på omkørsel de næste uger

Trafikanter på E45 ved Horsens må fra søndag aften og de næste uger indstille sig på at skulle ud på en omkørselsrute, når en ny bro skal gøres færdig.

Motorvejen vil nemlig være spærret i ni nætter på grund af broarbejde i forbindelse med den nye til- og frakørsel 56b ved Hatting og en ny forbindelsesvej til Horsens.

Det er motorvejsstrækningen mellem frakørsel 57 Horsens Syd og frakørsel 56 Horsens Vest, der lukkes i nattetimerne.
Entreprenøren for selve tilslutningsanlægget har nu støbt brodækket hen over motorvejen. Brodækket er støbt på hævet forskalling for ganske enkelt at have frihøjde nok på motorvejen.

Når betonen er hærdet af, og dermed stærk nok, fjernes forskallingen og brodækket nedsænkes til de permanente understøtninger.

Inden denne nedsænkning, som finder sted i uge 49, skal der fjernes forme, stilladser og laves finish.

Det betyder, at det er nødvendigt at spærre motorvejen over i alt ni nætter.

Se omkørselsruten her

Tidsplan

Når nu motorvejen alligevel er lukket, vil Vejdirektoratet benytte lejligheden til at udføre driftsrelaterede asfaltarbejder på sydlige frakørselsrampe ved frakørsel 56, Horsens Vest, og på nordlige frakørselsrampe ved frakørsel 57, Horsens Syd.

Disse arbejder udføres mandag til fredag mellem kl. 19.00 og 05.00 i ugerne 47 og 48, og der vil efter behov blive etableret separat skiltning til disse rampearbejder. 

Vejdirektoratets projektleder Peter Sveistrup Kristensen beklager de gener, som spærringerne uundgåeligt vil betyde for trafikanterne, men glæder sig også over fremdriften i projektet med den nye til- og frakørsel ved Hatting.