Nu bliver der igen solgt flest huse i Horsens

Der blev solgt rekordmange huse på landsplan i 2020. I Horsens Kommune blev der solgt allerflest.

Intet mindre end 944 huse blev solgt i Horsens Kommune i 2020, og det bringer Horsens Kommune op på en førsteplads over flest solgte huse sidste år. Det viser en opgørelse, som Boligsiden.dk har lavet over hussalg i alle landets kommuner.

Det glæder borgmester Peter Sørensen (Socialdemokratiet), der dog ærgrer sig over, at Horsens Kommune ikke også er på en førsteplads i Superligaen.

Han forventer at antallet af hushandler i 2021 vil blive mindst lige så højt.

- Der er mange over 60 år, der vil have en mindre bolig, og det er der mange muligheder for både i og omkring Horsens. Og når de ældre flytter i nogle mindre boliger, så giver det plads til børnefamilierne i villaerne, siger Peter Sørensen.

Også i 2016, 2017 og 2018 blev der solgt flest huse i Horsens Kommune, men i 2019 overhalede Silkeborg Horsens Kommune på antallet af hussalg. Nu er Horsens så tilbage i toppen igen med en stigning på 19 % fra 2019 til 2020.

Fredericia, Vejle og Kolding er også blandt de ti kommuner med flest hussalg.

Som det eneste sted i Syd- og Sønderjylland er der i Esbjerg blevet solgt færre huse sidste år.

Et overraskende rekordår

Da coronakrisen kom til landet i foråret frygtede mange ellers, at det ville ramme boligmarkedet og få priserne til at falde. Men krisen ramte ikke for alvor boligmarkedet.

I 2020 blev der nemlig sat rekord for antal bolighandler med 107.000 handler. Det er det højeste antal de seneste ti år, hvor man har ført den statistik over boligmarkedet.

Især sommerhuse blev der solgt mange af i 2020. Der blev solgte 55 % flere sommerhuse i 2020 sammenlignet med 2019.