TV der bevæger dig

Nu får E45 nyt pusterum

Ny forbindelsesvej ved Hatting skal aflaste Horsens afkørsler.

Den nye afkørsel kommer til at hedde 56b og skal aflaste trafikken omkring Horsens. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

00:19

I dag begyndte arbejdet med en ny forbindelsesvej til motorvej E45 ved Hatting vest for HorsensNår den er færdig i efteråret 2018 ventes den at lette trafiktrykket og ventetiden. Både virksomheder og private i området er hårdt prøvede med at sidde i kø når de skal til og fra motorvejen der.

1 af 2

Nu har Horsens fået nok af proppede afkørsler og biluheld. Kommunen laver derfor en ny forbindelsesvej i samarbejde med Vejdirektoratet. Vejen skal ligge ved Hatting, og den skal gøre det nemmere for bilister at koble sig på E45.

Trafikanterne vil uundgåeligt komme til at mærke arbejdet med rampeanlægget og en bro over E45, men vi vil forsøge at tilrettelægge processen, så generne begrænses mest muligt

Peter Sveistrup Kristensen, projektleder, Vejdirektoratet

Horsens borgmester, Peter Sørensen, (V), tog det første spadestik.

- Den nye tilkørsel kommer til at aflaste Silkeborgvej markant. Så det er ikke kun dem, der direkte kommer til at bruge den nye afkørsel, der kommer til at holde mindre i kø. Det gælder alle trafikanter i hele kommunen, der kører til eller fra motorvejen fra Horsens, siger Peter Sørensen.

Afkørslen kommer til at hedde Horsens C, og den skal være med til at forhindre uheld og farlige situationer.

- Alle vores afkørsler er ektremt pressede. Der er farlige situationer derude, fordi man ikke kan komme af og på motorvejen, fortæller Peter Sørensen.

Det bliver Horsens Kommune, der skal dække udgifterne til forbindelsesvejen, men Vejdirektoratet spytter i kassen til forbindelsesanlægget.

- Trafikanterne vil uundgåeligt komme til at mærke arbejdet med rampeanlægget og en bro over E45, men vi vil forsøge at tilrettelægge processen, så generne begrænses mest muligt, siger Peter Sveistrup Kristensen, projektleder, Vejdirektoratet. 

Arbejdet forventes at være færdigt i efteråret 2018.  

Placeringen af den nye forbindelsesvej. Foto: Vejdirektoratet